Üstelik Eski veya Yeni Tüm Su Arıtma Cihazlarına Uyumlu Olup Eski Tankınızı Sökerek Yeni Nesil Akıllı Cam Tankı Kolayca Cihazınıza Entegre Edebilirsiniz.
Su arıtma cihazlarında su, bir dizi ön filtreden geçirildikten sonra içinde bulunması istenen minerallerin bir kısmıyla birlikte ürün suyuna dönüşerek karşı basınçlı tanka dolmaya başlar.
Karşı basınçlı tankların suyla temas halindeki iç bölümü, hidrofor tanklarıyla tamamen aynıdır. Her birinin ortasında, suyun birikmesi için balon biçiminde, esneme özelliğine sahip, hammaddesi petrol türevi onlarca kimyasaldan oluşmuş kauçuk bir diyafram bulunur. Su dolarken aşağı doğru, boşalırken ise yukarı doğru hareket edebilen kauçuk diyaframın altına ise hava basılarak, giren suyun basınçlı bir şekilde cihazın musluğuna iteklenmesi amaçlanır.
Bu çalışma prensibiyle çalışan tanklara “kendinden basınçlı dengeleme tankı” adı verilir. Su arıtma cihazında kullanılmak üzere tercih edilen basınçlı tankların çalışma prensibi, maalesef piyasaya sunulan arıtma cihazlarının en büyük yanlışlığıdır.
Basınçlı dengeleme tankları, basınç sayesinde, içlerine dolan suyu biriktirip ihtiyaç anında sevk etme görevinde başarı sağlarken yalnızca suyu sevk etme işlemi uğruna tüm sistemi dengesiz çalıştırarak zincirleme sorunlara sebep olurlar. Tankın içinin, suyun kalitesinin daha da artacağı bir ortam olması gerekirken, suyun tekrar bozulmasına yol açan bir hale gelir.
Kendinden basınçlı olarak üretilmiş Plastik veya metal tankların aksine akıllı cam tankın çalışma prensibi BASINÇSIZ tank teknolojisidir. Temiz su, akıllı tanka dolarken ve dolduktan sonra tüketilmeyi beklerken hiçbir karşı dirençle karşılaşmaz.
Dolayısıyla az önce saydığımız, basıncın suyu maruz bıraktığı olumsuz etkilerin hiçbiri, akıllı cam su tankında görülmez. Tanktaki karşı basınç yüzünden su arıtma cihazının dengesiz çalışması üzerine anlattığımız sorunlar ise tamamen ortadan kalkar. Ayrıca akıllı tankımızın dolum süresi, basınçlı tanklara göre yüzde elli daha hızlıdır.